Sam Leonor

Sam Leonor (USA)

Tapahtuman pääpuhuja Sam Leonor toimii opiskelijoiden pastorina adventtikirkon La Sierra -yliopistossa Kaliforniassa.

Hänen palvelutyössään näkyy kutsu radikaaliin uskoon ja evankeliumin levittämiseen uusilla tavoilla. Hän on omistautunut auttamaan nuoria aikuisia kukoistamaan uskossa, joka kasvaa ja on täynnä rakkautta sekä lähetyshenkeä.

Samin harrastuksiin lukeutuvat musiikin tekeminen, hyvä ruoka sekä hyvät keskustelut perheen ja ystävien kanssa. Hän kasvoi Yhdysvaltain keskiosissa, missä hänen vanhempansa olivat kirkon ja terveydenhoidon palveluksessa. Hänellä on tutkinnot Southern Adventist- ja Andrews -yliopistoista.

Sam on naimisissa Shalley Campbellin kanssa ja heillä on kaksi lasta, Alexandra (s. 2000) ja Micah (s. 2003).

Sam’s workshops: Sabbath 12:00 & 17:00 in Main auditorium

”Neville

Neville Neveling (USA)

Neville Neveling on asunut viimeiset 31 vuotta Namibiassa ja työskennellyt Lounais-Afrikan yleisradioyhtiössä sekä myöhemmin Namibian yleisradioyhtiön uskonnollisessa osastossa.

Hän on toiminut aktiivisesti evankeliumin levittämiseksi tässä valtavassa maassa ja ollut aktiivinen seurakunnassa sekä evankelioinnissa, joka on hänelle erityisen mieleistä. Vuodesta 2017 Neville on ollut mukana kansainvälisen Adventtikirkon Total Member Involvement (TMI) -toiminnassa kehittämässä viestintäohjelmaa, jolla pyritään tavoittamaan ihmisiä matkapuhelinten välityksellä.

Neville’s workshops: ”Cell Phone Evangelizing” (Part 1 & 2) – Sabbath 14:30 in LK24 & 17:00 in LK19

”Melissa

Melissa Myklebust (NOR)

Melissa Myklebust työskentelee toisena nuorisojohtajana Norjassa ja rakastaa kaikkea hauskaa ja jännittävää, luontoa ja musiikkia.

Hän rakastaa työtään, ja paras osa siitä on päästä levittämään evankeliumia niin monella tavalla, ja puhumaan Jeesuksesta niin monien upeiden ihmisten kanssa. Melissan intohimo on löytää tapoja tehdä Jeesus merkitykselliseksi nykypäivän postmodernissa ja monimutkaisessa maailmassa.

Melissa’s workshops: ”Faith and Life and God’s Will” – Sabbath 8:30 in Cabinet 1 & 12:00 in LK19

”Anna

Anna Tegebo (SWE)

Anna Tegebo on aina rakastanut työskennellä nuorten kanssa ja toivoo nuorten löytävän henkilökohtaisen suhteen Jumalaan ja paikkansa hänen työssään.

Ennen Ruotsin nuorisojohtajaksi ryhtymistä hän on toiminut pastorina ja ollut istuttamassa seurakuntia vuosien ajan. Anna uskoo vahvasti, että pienryhmään kuuluminen seurakunnassa voi johtaa suureen muutokseen omassa hengellisessä kasvussa ja seurakunnan laajenemisessa.

Anna’s & Linda’s workshops: ”Creating Small Communities in Your Church” – Sabbath 12:00 & 17:00 in LK27

”Linda

Linda Schwatz (SWE)

Linda Schwartz on toiminut vuosia sairaanhoitajana intohimonaan auttaa hädässä olevia. Hän on aina rakastanut olla mukana nuorisotyössä ja aloitti viime vuonna nykyisen työnsä toisena Ruotsin nuorisojohtajista.

Lindan ystävät kutsuvat häntä Duracell-pupuksi joka ei koskaan laka nauramasta. Kysyttäessä näkemystä kristillisestä elämästä, hän lainaa erästä runoa: ”Kirjoitat evankeliumia, luvun päivässä, teoilla joita teet, sanoilla joita sanot. Ihmiset lukevat sitä, ovat uskossa tai eivät. Millainen siis on Evankeliumi sinun mukaasi?”

Linda’s & Anna’s workshops: ”Creating Small Communities in Your Church” – Sabbath 12:00 & 17:00 in LK27

”Krõõt

Krõõt Lõbus (EST)

Krõõt Lõbus on Newbold Collegesta vasta valmistunut uusi innostunut Viron nuorisojohtaja. Vaikka hän on ollut syntymästään asti tekemisissä adventistisen uskon kanssa, hänen henkilökohtainen matkansa Jumalan kanssa alkoi vasta hänen 20-vuotissyntymäpäivänään.

Krõõt ei ole katunut tuota päätöstä koskaan ja muistaa edelleen tunteen, joka tuli kun hän ensimmäistä kertaa itse tutki Raamattua ymmärtäen oikeasti lukemaansa. Ihmetys ja innostus täyttävät Krõõtin sydämen aina, kun hän istuu alas tutkimaan Raamatun jakeita, joiden pitäisi jo olla hänelle tuttuja.

Krõõt’s workshops: ”How to Pray and Read the Bible” – Sabbath 12:00 in LK20 & Sunday 8:30 in Cabinet 1

”Kai

Kai Lempinen

Kai Lempinen toimii koulupastorina Tampereen kristillisessä koulussa ja on kolmen lapsen isä. Hän on asunut neljässä eri maassa ja rakastaa uusiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustumista.

Aiemmin Kai työskenteli Suomen puolustusvoimille, mutta on nyt tyytyväinen saadessaan työskennellä nuorien oppilaiden kanssa ja keskustella uskonnosta sekä käytännön elämän aiheista. Kai rakastaa historiaa, kulttuuria, kieliä sekä keskusteluhetkiä teekupin äärellä.

Kain workshopit: "Kysy parisuhteista!" - lauantaina 12:00 & 17:00, LK24 (englanniksi) & lauantaina 14:30, Pieni auditorio (suomeksi)

Markku Heinänen

Markku Heinänen

Markku Heinänen on pastori ja ympäri maailmaa seikkaillut lääkintälähetystyöntekijä. Tällä hetkellä hän on käynnistämässä Mikkeliin keskusta, jossa ihmisille tarjotaan elämäntapamuutoskoulutusta.

Koulutus on suunnattu ihmisille, joiden suhteen lääkärit ovat jo luovuttaneet, ja heitä valmennetaan tieteellisesti tutkituilla menetelmillä, joissa korostetaan ihmisen fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten tarpeiden lisäksi myös hengellisiä tarpeita.

Markku’s workshops: ”Sanctuary and God’s Plan of Salvation” – Sabbath 12:00 & 17:00 in LK25

Ansku Jaakkola

Ansku Jaakkola

Jumalan armo on vienyt Ansku Jaakkolan tajunnanlaajennuksesta toiseen niin Mikronesiassa epäpätevänä opettajana, Suomessa nuorisotyön johtajana, Amerikassa Harvardin opiskelijana ja työntekijänä turvakodissa ja kodittomien kirkossa, Jyväskylässä pastorina kuin myös avioliitossa 27 ja äitinä 18 vuoden ajan.

Onneksi laajennustoimenpiteet eivät ole loppuneet, sillä tarve on edelleen suuri.

Ansku’s workshops (in Finnish): ”Basic Tools for Working Through Disagreements in Relationships” – Sabbath 12:00 & 17:00 in Small auditorium

Leena Poikonen

Leena Poikonen

Leena Poikonen on tamperelainen kognitiivinen psykoterapeutti (YET) ja toimintaterapeutti. Hänen ensimmäinen kokemuksensa Jumalan olemassaolosta oli 4-vuotiaana kun hän pohti, miksi ihmisellä on kädet.

Leena sanoo olevansa tyytyväinen, jos keksii elämänsä aikana vastauksen siihen, mihin niitä voisi käyttää, ja onkin kokenut kutsua terapiatyöhön 14-vuotiaasta alkaen. Hän kokee Jumalan läsnäolon pysyvimpänä voimavaranaan ja tutkii tällä hetkellä Jumalan tarjoaman täyteläisen elämän haltuunottoa ja sen vaikutuksia ihmisen terveyteen henkisesti, fyysisesti, hengellisesti ja sosiaalisesti.

Leena’s workshops (in Finnish): ”Forced Happiness” – Sabbath 8:30 in Cabinet 2 & 12:00 in LK23

Jetro Perho

Jetro Perho

Jetro Perho on jyväskyläläinen hieroja, putkimiesopiskelija, Suomen Adventtikirkon hallituksen jäsen ja Jumalan mies. Hän on myös työskennellyt kaksi vuotta kirkon nuorisotyössä.

Jetro näkee evankelioinnissa tärkeänä Jumalan johdatuksen ja tahdon, Pyhän Hengen osallisuuden ja Hänelle antautumisen, ja uskoo henkilökohtaisen kohtaamisen olevan paras keino ilosanoman eteenpäin viemisessä. Jetro kaipaa rauhallista ihmisläheistä elämää, mutta toisaalta voimallista Pyhän Hengen johdatusta.

Jetro’s workshops (in Finnish): ”Surrendering to Jesus” – Sabbath 12:00 in LK26 & Sunday 8:30 in Cabinet 2 & ”Faith and Science Hand in Hand” – Sabbath 17:00 in LK26

Kimmo Ilola

Kimmo Ilola

Kimmo on pitkän linjan pastori, joka on nähnyt paljon maailmaa, mutta viimeisimmäksi palvellut pari vuosikymmentä Aitolahden seurakunnan pastorina Tampereella.

Kysyttäettä mikä Kimmoa Raamatussa eniten puhuttelee, hän vastaa miettineensä Jeesuksen sanoja: ”Rakastakaa toisianne.” Mitä se tarkoittaa? Miten rakastan lähimmäistäni käytännössä ja konkreettisesti? Mitä se tekee minulle itselleni? Jos rakastaisimme toisiamme, niin mikä muuttuisi omassa elämässä, seurakunnassa ja yhteiskunnassa?

Kimmon workshop: "Olenko adventisti vai kristitty?" - lauantaina 17:00, LK23

”Suomen

Suomen Adventtikirkon hallituksen edustajat

Uusi kirkon hallitus valittiin viime huhtikuussa. NYC:issä hallitusta ovat edustamassa Aimo Helminen (kirkon johtaja), Harri Saarinen (talousjohtaja) ja Anne Vrcelj (pääsihteeri). Heidän workshopissaan osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä kirkon nykytilasta ja tulevaisuudesta, sekä keskustella esiin nousevista aiheista kasvotusten kirkon johdon kanssa.

Hallituksen edustajien workshop: "Johdon kyselytunti" - lauantaina 12:00, LK21

fiSuomi
en_USEnglish fiSuomi